Nalini Singh: Vonzódás - Egy regénylakás könyvei Nalini Singh: Vonzódás - Egy regénylakás könyvei
Friss posztok:

Nalini Singh: Vonzódás

Írta: Gretty | 2012. szeptember 27., csütörtök | 13:43

Eredeti cím: Slave to Sensation
Fülszöveg: Sascha Duncan mentál. Mint fajának minden képviselője, ő is különleges mentális képességekkel rendelkezik és minden érzelmet, érzést száműzött az életéből. Sascha azonban más, mint népe többi tagja, és ezt a hibáját rejtegetnie kell.

Lucas Hunter alakváltó. Egyszerre ember és leopárd; az ösztönei, érzelmei és a falkája iránti szeretet vezérli.
A két faj eddig békében élt egymás mellett, most azonban háború fenyeget: egy mentál sorozatgyilkos szedi áldozatait az alakváltó nők közül. Lucas meg akarja találni a tettest, és ehhez Saschán keresztül szeretné megismerni az ellenség féltve őrzött titkait. Van azonban valami ebben a látszólag jéghideg lányban, ami lenyűgözi a férfiban lakó vadállatot. Csakhogy ez a vonzódás mindkettőjük vesztét jelentheti.

Kezembe akadt, mert...
Nalini-rajongó vagyok, és míg várok az angyalkáim további köteteire, gondoltam a másik sorozatával ütöm el az időt. Hátha újabb szerelembe esem.

Közös történetünk:
Sasha Duncan mentál. Egyébiránt meg nő, ha netán valakiben felidéződne erre a kijelentésre a Bye-bye Szása című örökbecsű dallam.

Szóval mentál, különleges képességekkel, amit én egészen addig nem tudtam átérezni, amíg le nem adták a tévében a Star Treket. Akkor rájöttem, hogy ez valami olyasmi, mint a vulkániaknál.
Színtiszta racionalitás, csak a logika, megfejelve még némi telepatikus, telekinetikus és egyéb tele- képességekkel, mínusz a fura szemöldök és fülek.

A mentálok Nalini világában már egy evolúciós ugrást képviselnek, ők a "magasabb" faj, akik fene kitűnő képességeik birtokában lenézik az embereket, meg az alakváltókat.

Mert hogy azok is vannak.

Lucas Hunter alakváltó. Intenzív, szexis ösztönlény, aki falkájának vezetője, a női szívek kérlelhetetlen ura. És mint állati formába transzformálódni képes egyed, a nevében ott a vadász kifejezés.
De inkább nem kötözködöm vele, mert a jóvágású párducfiúval igazándiból nem volt gondom a könyv során.
Van még itt sorozatgyilkos is, aki az alakváltókat tizedeli, és egymásra találás is... ahogy az lenni szokott.

Valamiért nem nyűgözött le ez a kötet. Vérzik a szívem, de az Angyali vadász - hahh, még egy vadász - sorozathoz képest csalódás volt ez a könyv. Persze az is igaz, hogy olyan nagyok már az elvárásaim Nalinival szemben, hogy lassan neki is nehéz lesz megugrania, de amit a fentebb már említett sorozatában imádok, annak az Egy világ - két faj - állandó küzdelem sorozatban híre-hamva sincs.

Inkább fókuszál a nyomozásra, bár ahhoz egész kevés információt csepegtet, próbálja kiélezni az ellentéteket alakváltó és mentál között, ahhoz meg szintén kevés az évődő szerelmeseken keresztüli ábrázolás. Érzékletes, érzéki leírások terén a közelébe nem ér későbbi munkásságának, az oly nagyon szeretett festőiség még az erdő leírásánál sem köszön vissza.

Persze a karakterek egyben vannak, de Sasha-t inkább érzem erőltetettnek, mint kidolgozottnak. Lucas is egész tucat alfahím, így igazi élményt csak a mellékszereplők adtak.

Igaz, a sztori egyébként nem rossz. Felteszem, ha magamban nem hasonlítgatom állandóan a másik sorozatához, sokkal nagyobb élmény lett volna, de nem tudtam elvonatkoztatni. Nalinitől többet vártam, és még azt is megkockáztatom, hogyha ezen sorozata által ismerem meg, talán nem is tartottam volna vele a továbbiakban.

De szerencsére nem így lett, és az angyalai iránti rajongásomat nem csorbítják a mentáljai. Sőt, kapnak még további esélyt is, hogy bizonyítsanak a további kötetekben, de ez a Vonzódás nekem most valahogy nagyon nem. A könyv kissé sótlan, én meg ettől csöppet savanyú lettem. Ez a sorozat ennél már csak jobb lehet!

Kiadó: Egmont

Értékelés:

Ha tetszett a poszt, oszd meg másokkal is!

0 megjegyzés:

Ne tartsd magadban...

Mondd el bátran a véleményed!

Ez a blog az ÖnTörvényű Bloggerek Klubjának tagja! Bárminemű plagizálás az Éhezők viadalán való azonnali részvételt vonja maga után!

Ha vinnél valamit, merthogy nem közkincs ám ez itt...

Creative Commons Licenc
Gretty Gretty szerint a világ - Egy regénylakás könyvei című műve Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! 3.0 Unported Licenc alatt van.
DMCA.com .

Ha üzennél...

Név

E-mail *

Üzenet *

Bemutatópéldány
Vendégszerepléseim a Klubrádió (95,3) Bemutatópéldány című műsorában, ahol Tímár Ágnessel beszélgetünk könyvekről.
.
 
Support : Creating Website | J. | Mas
Proudly powered by Blogger
Copyright © 2010-2013 Egy regénylakás könyvei - All Rights Reserved