Nicole Jordan: Csábítás - Egy regénylakás könyvei Nicole Jordan: Csábítás - Egy regénylakás könyvei
Friss posztok:

Nicole Jordan: Csábítás

Írta: Gretty | 2012. szeptember 11., kedd | 09:26

Eredeti cím: The Seduction
Fülszöveg: A hírhedt londoni nőcsábász, lord Damien Sinclair mindaddig csak a saját élvezetét hajszolja, mígnem imádott húga, Olivia egy titkos találka alkalmával megsebesül, s megbénul. Damien mindent megtesz annak érdekében, hogy bosszút álljon és tönkretegye azt a fiatal nemesembert, aki meg akarta szöktetni Oliviát. Aubrey, bár reménytelenül szerelmes lesz Oliviába, amikor a baj megtörténik, mégis könyörtelenül cserbenhagyja. A csodálatos szépségű, titokzatos lady Vanessa Wyndham előtt egyetlen cél lebeg: mindenáron meg akarja menteni felelőtlen öccsét, s a családi vagyont. A veszélyesen jóképű, szenvedélyes Damien, a Bűn lordja különleges alkut köt Vanessával…

Kezembe akadt, mert...
imádom Nicole Jordant, olyannyira, hogy ez volt az egyetlen könyve, ami még hiányzott. Amikor a Könyvhéten a kezembe kaparintottam a valószínűsíthetően legutolsó elérhető példányt, szinte azonnal belevágtam.

Közös történetünk:
A Loring lányok kapcsán már kialakult bennem egy kép Nicole Jordan könyveiről, amire a Csábítás újra csak ráerősített.


Amiben állandó az írónő stílusa, az a pikantéria, ami fel-fel bukkan a történeteiben. Itt sem volt ez másként, sőt, sokan egyenesen a BDSM határát súroló erotikus jelenetekről beszélnek a Csábítás kapcsán. Van benne valami, bár szerintem bármelyik kamasz srác gondolataiba látva ennél különb dolgokkal találkoznánk, úgyhogy nem ezért kell megvenni vagy elvetni ezt a könyvet. :)

Damian Sinclair a bűn lordjaként híresült el Londonban. Amikor húga megsérül egy lányszöktetés alkalmával, minden erejével azon van, hogy tönkretegye azt, aki szerint mindez megtörtént, azaz Aubrey Wyndhamet. Szerencsejátékon elnyeri örökségét, ezáltal a nincstelenség szélére sodorva családját. Nővére Vanessa elindul, hogy jobb belátásra bírja a lordot, s még abba is hajlandó beleegyezni, hogy Sinclair húga mellé szegődjön társalkodónőnek - a nyilvánosság előtt -, és szeretőjévé legyen a nőcsábásznak, mintegy nem hivatalosan.

Az alap felállás tehát a szokásos. Adott egy megrögzött agglegény, aki habzsolja az életet és a nőket, majd egy családi tragédia pont a megfelelő nőszemélyt sodorja az útjába.

Lehetne vádolni azzal a regényt, hogy sztereotípiákra épül, mégis óva intenék ettől mindenkit.
Egyrészt, hogy nézne már ki egy olyan lord, akinek minden vágya a nősülés? Másrészt, Jordannak azért elég magabiztos stílusa van ahhoz, hogy egy ilyen "megszokott" történet ne forduljon át unalomba.

A regény első fele nem rejteget titkokat, hozza az elvárt szórakozást: a szereplők kerülgetik egymást, ragaszkodnak rögzült szokásaikhoz, tagadják az érzelmeiket...


Aztán Jordan megfűszerezi kicsit a művét.
Árnyalni kezdi a főhős karakterét, elkezdi mozgatni a háttérben Sinclair húgát és Vanessa öccsét, és ráadásnak még bedob némi pajzánságot is.

Szerintem Jordan könyvei ebben térnek el leginkább a többi hasonló könyvtől. Folynak szépen az események a maguk kiszámítható módján, majd egyszer csak észrevétlenül belesző pár provokatív jelenetet, amitől persze pirul az ember lánya, mégis valahogy életszagúbbá válik a dolog.

Damian karaktere nagyon jól sikerült, jót tett neki, hogy kiderültek a kevésbé macsó tulajdonságai. :) Vanessa kellően bevállalós mellette, bár karaktere egyensúlyoz a merészség és a tipizált szűzlányság között.

Mégis, az egész könyv egy könnyed ujjgyakorlatnak tűnik, amiben van humor, romantika, némi odamondogatok, szerethető karakterekkel és kellemes történettel.

A Notorious sorozat nyitó kötete méltó arra, hogy tovább erősítse Nicole Jordan iránti rajongásomat, akit nem hiába neveznek az erotikus irodalom egyik legfőbb képviselőjének.

Amit ő tud, az színtiszta szórakoztatás! :)

Kiadó: Victoria

Értékelés:



Ha tetszett a poszt, oszd meg másokkal is!

0 megjegyzés:

Ne tartsd magadban...

Mondd el bátran a véleményed!

Ez a blog az ÖnTörvényű Bloggerek Klubjának tagja! Bárminemű plagizálás az Éhezők viadalán való azonnali részvételt vonja maga után!

Ha vinnél valamit, merthogy nem közkincs ám ez itt...

Creative Commons Licenc
Gretty Gretty szerint a világ - Egy regénylakás könyvei című műve Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! 3.0 Unported Licenc alatt van.
DMCA.com .

Ha üzennél...

Név

E-mail *

Üzenet *

Bemutatópéldány
Vendégszerepléseim a Klubrádió (95,3) Bemutatópéldány című műsorában, ahol Tímár Ágnessel beszélgetünk könyvekről.
.
 
Support : Creating Website | J. | Mas
Proudly powered by Blogger
Copyright © 2010-2013 Egy regénylakás könyvei - All Rights Reserved